Bitki wolowe sos

Lub może być rzecz lepszego w naszym domu, niż świeży, jednocześnie czysty i jedzący kotlet schabowy usmażony na wygrana i cieniutko potłuczony? Aby schabowy był idealną strukturę, wymaga być właściwie roztłuczony - na końcu, by mięso broniło się delikatne, i po przysmażeniu kruche, i razem nie tak dużo, by kotlet nie był zbyt wysoki, inaczej podzieje na soczystości. Też w sukcesu bitek wołowych potrzebujemy pokroić ciało w dobrej grubości plasterki, a potem tłuc je tłuczkiem do mięsa, by uzyskało odpowiednią grubość i strukturę.

Rzecz jasna, przy tłuczeniu kotletów raz w tygodniu, w smaku z miękkiego, świeżego mięsa schabowego, wystarczy nam zwyczajny tłuczek do mięsa, którym będziemy potrafili sam sprawdzić jakość ubijanych kotletów. Jednak przy większej mierze kotletów, na przykład dla dziesięcioosobowej rodziny, lub jeśli lubimy każdego dnia jeść tradycyjny obiad z kotletami, lub gdy stosujemy do nich mięso nieco niższej jakości, na przykład karkówkę lub łopatkę - wówczas przyda nam się domowa kotleciarka elektryczna.

Takie urządzenie znajdzie zastosowanie również to, gdy przyrządzamy kotlety w interesach żywienia zbiorowego, albo na potrzeby produkcyjne. Wtedy niemożliwością przygotowuje się tłuczenie kotletów ręcznie, bo można łatwo zdjąć z grup, ponadto tłuczek do ciała jako narzędzie napędzane siłą mięśni, nie rozbije mięsa na tak takiej samej grubości kotlety, co kotleciarka.

Stąd te, jeśli potrzebujemy rozbijać mięso na kotlety często, w znacznej sumie, albo z konkretnego mięsa, oszczędźmy sobie grup i zainwestujmy w specjalne urządzenie. Podłączona do prądu kotleciarka jest łatwo prosta w obsłudze - wystarczy włożyć do niej element mięsa odpowiedniej grubości jednym otworem, a pozostałym otworem wyjdzie gotowy plaster porządnie roztłuczonego na całkowitej grubości mięsa. Jeśli zależy nam, aby wszystkie swoje kotlety były rozbite równomiernie, szybko i szybko, więc nie posiada odpowiedniejszego rozwiązania, kiedy właśnie kotleciarka do celu domowego lub przemysłowego. Wbrew pozorom nie istnieje wówczas taki istotny wydatek - miłośnicy tradycyjnych, domowych obiadów na pewno docenią możliwość posłużenia się w rozbijaniu mięsa na kotlety wygodnym urządzeniem prostym w obsłudze, w zatrudnieniu w czystości, zaś nie przesadnie kosztownym, jak umiało się zdawać.